Een energiezuinige vijverpomp is enorm belangrijk om de vijverhobby betaalbaar te kunnen houden. In veel gevallen functioneert een vijverpomp namelijk 24 uur per dag om het water in beweging te houden of het vijverfilter te voeden. En dat vaak 365 dagen per jaar. Voor uw beeldvorming kost 1 watt op jaarbasis in dit geval meer dan 2 euro. Om deze reden is het dan ook zeer interessant om bij de aankoop van een pomp niet alleen rekening te houden met de aanschafprijs maar ook met het verbruik. In de praktijk zien we bijvoorbeeld vaak dat een duurdere energiezuinige vijverpomp zich al binnen 1 jaar terug verdiend. In deze blog proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de verschillende energiezuinige vijverpompen die verkrijgbaar zijn op de markt.


energiezuinige vijverpomp

Welke vijverpomp is het meest energiezuinig?

Om een goede inschatting te kunnen maken welke vijverpomp het meest energiezuinig is hebben we de vijverpompen in vier categorieën ingedeeld. Per categorie hebben we per serie vijverpomp de capaciteit uitgezet tegenover het verbruik. Af te lezen is dan ook hoeveel water de pomp gemiddeld verplaatst per uur per 1 watt verbruik. Hoe hoger dit getal hoe energiezuiniger de vijverpomp is. Door op een van de onderstaande blauwe buttons te klikken kunt u zien welke vijverpomp het meest energiezuinig is in uw capaciteitsklasse.


Energiezuinige vijverpompen (0-5 m3 per uur)

Serie Verplaatsing per 1 watt verbruik Bijzonderheden
Aquaforte O-serie 131 liter per uur Geen
Aquaforte O-Plus serie 131 liter per uur Geen
Aquaforte EC-serie 121 liter per uur Geen
Oase Aquamax Premium 114 liter per uur Regelbaar (!)
Velda High-Stream 72 liter per uur Geen
Oase Aquamax Classic 71 liter per uur Geen
Hozelock Aquaforce 71 liter per uur Geen

Top 7 energiezuinige vijverpompen (5-10 m3 per uur)

Serie Verplaatsing per 1 watt verbruik Bijzonderheden
Oase Aquamax Premium 124 liter per uur Regelbaar (!)
Aquaforte O-Plus serie 120 liter per uur Geen
Aquaforte EC-serie 120 liter per uur Geen
Oase Aquamax Classic 100 liter per uur Geen
Hozelock Aquaforce 88 liter per uur Geen
Aquaforte O-serie 87 liter per uur Geen
Velda High-Stream 70 liter per uur Geen

Top 6 energiezuinige vijverpompen (10-15 m3 per uur)

Serie Verplaatsing per 1 watt verbruik Bijzonderheden
Aquaforte O-Plus serie 114 liter per uur Geen
Oase Aquamax Classic 111 liter per uur Geen
Oase Aquamax Premium 109 liter per uur Regelbaar & SFC voor 30% extra besparing
Aquaforte O-serie 100 liter per uur Geen
Hozelock Aquaforce 87 liter per uur Geen
Velda High-Stream 74 liter per uur Geen

Top 5 energiezuinige vijverpompen (15-20 m3 per uur)

Serie Verplaatsing per 1 watt verbruik Bijzonderheden
Oase Aquamax Premium 111 liter per uur Regelbaar & SFC voor 30% extra besparing
Aquaforte O-Plus serie 103 liter per uur Geen
Oase Aquamax Classic 103 liter per uur Geen
Aquaforte O-serie 83 liter per uur Geen
Velda High-Stream 64 liter per uur Geen

Top 3 energiezuinige vijverpompen (20-25 m3 per uur)

Serie Verplaatsing per 1 watt verbruik Bijzonderheden
Blue Eco vijverpompen 89 liter per uur Regelbaar (!)
Oase Aquamax Expert Eco 59 liter per uur Geen
Velda High-Stream 48 liter per uur Geen

Regelbare vijverpomp: extra energiezuinig

Naast het gemiddelde verbruik van een pomp is nog een ander gegeven van belang. Er zijn namelijk vijverpompen die volledig regelbaar zijn. In de winterperiode kunt u de flow bijvoorbeeld terugdraaien waardoor ook het verbruik minder wordt. Onder andere de Aquaforte DM-Vario en Oase Aquamax Eco Premium pompen bieden deze mogelijkheid. Sommige Oase Aquamax Eco Premium pompen gaan hier nog een stapje verder in. Naast een handmatige mogelijkheid om de flow en daarmee het verbruik terug te draaien kunt u ook het 'Seasonal Flow Control' systeem activeren. Hiermee past deze energiezuinige pomp zich volledig aan aan de tijd van het jaar. Hiermee kunt u een extra besparing realiseren tot wel 30%!


Aquaforte DM-Vario: Nu met 20% voorverkoopkorting!

Eindelijk verkrijgbaar op de markt zijn de Aquaforte DM-Vario pompen. Deze nieuwe pompen uit de Aquaforte lijn zijn 100% regelbaar en worden geleverd inclusief controller. Hiermee stelt u de capaciteit (en het verbruik!) volledig naar wens in. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld in de winter enorm besparen op uw energiekosten. De Aquaforte DM-Vario 20000 & 30000 worden verwacht in de tweede week van Juni. De DM-Vario 10000 wordt in de eerste week van Juli verwacht. In onze voorverkoop ontvangt u nu 20% korting. Let op, de voorraad is beperkt: OP = OP.


Oase Aquamax Eco Premium: nu met gratis dimmer!

Alleen bij Vijvertopper profiteert u nu bij aankoop van de Oase Aquamax Eco Premium van een gratis meegeleverde dimmer ter waarde van €49,95. Hiermee stelt u de doorstroming volledig naar eigen wens in en bent u in staat om flink op uw energierekening te besparen. Tevens kan het nuttig zijn om bijvoorbeeld de hoeveelheid water perfect af te stemmen op uw beekloop, waterval of filterinstallatie. Door de capaciteit bijvoorbeeld in de winterperiode terug te draaien kunt u enorm veel geld besparen op uw energierekening. Bekijk hier hoeveel u kunt besparen.