Een UV-C lamp zorgt in combinatie met een degelijke vijverfilter voor een heldere vijver. Wij krijgen vaak de vraag of en hoe vaak een UV lamp vervangen dient te worden. Over het algemeen kunnen we hier heel kort over zijn. In 99% van de gevallen gaat een UV lamp namelijk één vijverseizoen mee. Na dit seizoen dient de UV lamp doorgaans vervangen te worden. Ongeacht of de lamp nog brandt of niet. Door het hoge aantal branduren is de kracht namelijk te veel afgenomen om nog te volstaan als zweefalgenbestrijder. Met een nieuwe UV vervangingslamp bent u echter weer verzekerd van een heldere vijver zonder zweefalgen.

uv lamp vijver vervangen

Wanneer moet u de UV lamp voor de vijver vervangen?

De meest geschikte periode voor het vervangen van de UV lamp voor de vijver is tijdens de start van een nieuw vijverseizoen. Doorgaans loopt het vijverseizoen rond november op zijn eind. Dit is het moment om de UV-C unit uit te schakelen en los te koppelen. In deze tijd van het jaar heeft een UV-C unit namelijk geen bepalende functie meer. Door deze uit te schakelen bespaard u in de koudere wintermaanden een serieus bedrag op uw stroomkosten. Tijdens de opstart in het voorjaar, vaak rond Maart, kunt u de UV unit voorzien van een nieuwe UV vervangingslamp en terug plaatsen bij uw vijver. Het is aan te raden om tevens een tweede UV vervangingslamp aan te schaffen. Zo kunt u altijd snel schakelen wanneer de UV lamp stopt te werken.

Welke UV vervangingslamp heeft u nodig voor uw vijver?

Welke UV vervangingslamp u nodig heeft is afhankelijk van twee gegevens. Enerzijds de aansluiting van de lamp en anderzijds het wattage van de huidige lamp. Om een voorbeeld te geven is het niet mogelijk om in een UV-C unit van 36 watt een vervangingslamp te plaatsen van 24 of 55 watt. Wanneer u deze gegevens heeft is het zeer eenvoudig om de juiste lamp te vinden op onze website. In de meeste gevallen heeft u de keuze uit een XClear (budget) of Philips vervangingslamp.

UV lamp vijver vervangen?

Door op een van de onderstaande afbeeldingen te klikken komt u direct op de juiste pagina uit. U hoeft enkel nog te kijken naar het juiste wattage en het gewenste merk. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze experts. Wij helpen u graag aan een geschikte UV vervangingslamp.

uv lamp vijver vervangen pl uv lamp vijver vervangen tl
uv lamp vijver vervangen t5 uv lamp vijver vervangen amalgaam