Medewerker Vijvertopper.nl

Privacyverklaring Toppershops

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 24-04-2018

Via onze webwinkels verwerken wij privacygevoelige gegevens, oftewel persoonsgegevens. Wij vinden het daarom super belangrijk dat we hier op een zorgvuldige manier mee omgaan. Persoonlijke gegevens daarom altijd zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij het verwerken van persoonlijke gegevens houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent bijvoorbeeld dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • Je het recht hebt jouw persoonlijke gegevens in te zien, aan te passen of deze te laten verwijderen.

Toppershops is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken voor onze website en met welk doel we dit doen. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig door te lezen.


Gebruik van persoonsgegevens

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst of je inschrijft voor een nieuwsbrief, dan ontvangen wij hiervoor jouw gegevens. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken alleen de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, bijvoorbeeld jouw adres om er voor te zorgen dat het pakketje op het juiste adres aankomt.

Welke gegevens gebruiken wij?

  • Voornaam en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • Geslacht
  • Geboortedatum (optioneel)
  • IP-adres

Verstrekking aan derden

De persoonsgegevens die aan je gebruikersnaam gekoppeld zijn, verstrekken wij nooit aan derden, tenzij dat noodzakelijk is voor de afhandeling van je bestelling of als dit wettelijk verplicht is. Zo ontvangen onze vervoerders bijvoorbeeld jouw naam en adresgegevens om ervoor te zorgen dat het pakket op het juiste adres wordt afgeleverd. Meer hierover lees je verderop in deze privacyverklaring. Als er een vermoeden is van fraude of misbruik van onze webwinkel kunnen wij jouw persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten.

Verder zijn in onze webwinkels social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens die gebruikt kunnen worden voor marketingdoeleinden. Meer informatie vind je ons cookiebeleid.

Toegang klantaccount

Via een eigen klant account kun je toegang krijgen tot je eigen klantomgeving waar je zelf je persoonlijke gegevens kunt instellen, opgeven of wijzigen.


Registreren

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet je je zich eerst registreren. Na registratie bewaren wij de door jou gekozen gebruikersnaam en het door jou gekozen wachtwoord samen met jouw persoonsgegevens. Zo hoef je deze niet elke keer opnieuw in te vullen als je iets wil bestellen en kunnen wij gemakkelijk contact met je opnemen over je bestelling als dat nodig is.


Reclame

Wij kunnen je, naast de informatie op onze website, ook op de hoogte brengen van nieuwe producten, acties en persoonlijke tips en adviezen op basis van je aankoop. Bijvoorbeeld via e-mail of social media. Hier geef je echter wel eerst altijd zelf toestemming voor.


Contactformulier en nieuwsbrief

Wij bieden via onze webwinkels de mogelijkheid om vragen te stellen door middel van een formulier, waarbij je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om je vraag te behandelen. Je kiest zelf welke gegevens je daarbij aan ons verstrekt. De gegevens die je ons toestuurt, worden bewaard zolang dat nodig is om goed en volledig antwoord te kunnen geven op je vraag of opmerking.

Verder maken wij gebruik van nieuwsbrieven waarmee wij geïnteresseerden informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Jouw e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van inschrijvingen.


Locatiegegevens

Als dat nodig is voor de dienst, kunnen wij locatiegegevens (GPS) van je verzamelen. Hiervoor wordt op het moment zelf jouw toestemming voor gevraagd.


Geen publicatie

Wij publiceren je klant- of persoonsgegevens niet.


Advertenties

Onze webwinkels maken gebruik van advertenties.


Cookies

Wij maken gebruik van cookies. Daarnaast worden er ook cookies geplaatst door derden die door ons zijn ingeschakeld.

Bij je eerste bezoek aan onze webwinkel, zie je een pop-up met betrekking tot de cookies. Hiermee ga je automatisch akkoord als je verder gaat op onze webwinkel. Je kunt deze cookies altijd en op ieder moment verwijderen via je eigen browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze webwinkels dan niet meer optimaal werken.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, kun je de privacyverklaringen van deze partijen bekijken (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).


Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkels gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder staan wij Google niet toe om de verkregen data te gebruiken voor andere Google diensten. IP-adressen laten wij anonimiseren.


Beveiliging

Je bestelt bij ons altijd veilig. Wij maken gebruik van een beveiligde SSL-verbinding, waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert. Bovendien zijn je persoonsgegevens afgeschermd door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Wij nemen fysieke maatregelen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opgeslagen zijn.


Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zolang als nodig om je bestellingen af te werken, inclusief de garantietermijn. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal een aantal jaar voor de beschreven statistische doeleinden. Daarna worden jouw gegevens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).


Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je van deze websites gebruik gaat maken.


Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Daarom is het belangrijk om deze privacyverklaring geregeld lezen, zodat je altijd op de hoogte bent van de wijzigingen.


Inzage en wijzigen van je gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen over inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Je kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kun je een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.


Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.


Onze Contactgegevens

Toppershops B.V.
Voltaweg 14
5466AZ Veghel
klantenservice@toppershops.nl
+31 413-420319